Flashtastic

Fotograferen met flitslicht maar dan net even anders. Wil jij een portret, of foto van een product dat net even anders is dan anders. Heb je geen toffe locatie maar wil je toch geweldig foto's creëren?  Met de flashtastic techniek kan dat heel gemakkelijk. Je tovert een saaie omgeving in een mum van tijd om tot een beeld dat van je beeldscherm spat. Met felle en vrolijke kleuren voeg je precies dat toe wat eerst miste.


Noodzakelijk is dat de ruimte donker is. Zo kan de flashtastic techniek ook heel goed 's avonds laat worden toegepast als er bijna geen omgevingslicht is. Huiskamers, witte muren, parkeergarages, winkelgevels, cafe's. Ze zijn GEWELDIG om als locatie te dienen voor deze techniek. Ik plaats het model en zet aan weerzijde een portable flits neer met een kleurengel van MAGMOD. Soms flits ik nog een klein beetje in zonder kleur als er echt weinig omgevingslicht is. Zodat het gezicht mooi scherp en belicht erop staat. Alles wat we niet willen zien in de foto word buiten het bereik van de flitsers geplaatst. Alleen dat wat we willen zien word belicht. Je krijgt mooie kleuren combinaties doordat de verschillende kleuren in elkaar overvloeien op de plakken waar ze samen komen en daar komt een geweldig gaaf effect uit. Soms voeg ik nog wat bokeh toe maar meestal is dat al niet meer nodig.

Deze foto is genomen in een woonkamer. Het model staat op de eettafel met een reflectiescherm onder haar voeten. Er staat links een flitser met een rode en oranje kleurengel en rechts staat er een flitser met blauwe kleurengel. Doordat alleen het model word belicht is de omgeving niet belicht en dus ook niet te zien. Bij deze foto heb ik wel bokeh toegevoegd doormiddel van kerstkraaltjes vlakbij de lens te houden.

Fotoshoot booken.
Wil jij ook zo'n fotoshoot? Mooie portretten van jezelf, Samen met je partner of vrienden of wellicht sluit het perfect aan bij jou producten als bedrijf. Neem dan snel contact op voor de mogelijkheden.. Neem contact op.

Wil jij leren hoe je deze techniek toepast? 
Dat kan. Ik bied voor de gevorderde fotograaf workshops aan waarbij jij kan leren om ook creatief te flitsen met kleurengels. Het is noodzakelijk dat je in het bezit bent van een spiegelreflexcamera. Je hoeft nog geen reportage flitsers of gels te hebben. Ik zal voldoende apparatuur mee nemen zodat iedereen die dag aan de slag kan gaan. Wie dat wilt kan ik tijdens de workshop adviseren welke apparatuur je het beste kunt aanschaffen voor deze techniek. 

Praktische informatie

Locatie: 
De workshop vind in overleg plaats in Goes of Middelburg.
Kosten: Prive workshop: €590,-
Vanaf 3 personen (maximaal 6): €385,-

Tijdsduur: We beginnen met een klein beetje theorie onder het genot van een bakje koffie of thee en wat lekkers. Daarna gaan we aan de slag in de praktijk. We gaan drie locaties af waarbij we drie verschillende creatieve benaderingen bespreken en uitproberen. Er zal een model mee gaan (bij een volle groep zullen er twee modellen zijn) waar we mee kunnen oefenen. De workshop duurt 8 uur en begint om 15:00. Daardoor kunnen we met omgevingslicht en zonder omgevingslicht oefenen.
Minimaal nodig: Een spiegelreflexcamera waar een reportageflitser op kan worden aangesloten.


 

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Pumpkin Fotografie op linkedin

@2017 all rights reserved. Door Pumpkin Fotografie, duurzame trouwfotografie, Zeeland. Trouwreportages en bedrijfsfotografie.

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

 

Pumpkin Fotografie

Beatrixstraat3

4542 AW Hoek
The Netherlands

logo_black.png
horizontal-white.png